top of page

OVER STUDYFOCUS

Laurine Boelaars stond 25 jaar voor de klas op basisscholen. Later maakte ze de overstap naar intern begeleider en trainer van docenten. Na het volgen van een coachopleiding en het behalen van haar master SEN (Special Educational Needs), startte Laurine in 2006 haar praktijk als zelfstandig professional om leerlingen in de bovenbouw en studenten te coachen.

 

Laurine: ‘Ik ben nieuwsgierig naar hoe mensen leren. Je veilig voelen is belangrijk, anders kun je geen kennis opnemen. Studenten staan op de laatste trede naar volwassenheid. Dat is zoeken en ontdekken, met soms wat extra steun. In mijn visie moet je mensen niet te lang bij de hand houden. Ik geef studenten de spreekwoordelijke zet in de goede richting zodat ze het daarna zelf kunnen.

 

Studenten zijn meer dan hun leerprestaties. Ze zijn mensen in ontwikkeling - met alle invloeden die daarbij horen. Thuis, sociale media, vrienden, hobby’s. Tijdens de coaching zoeken we waar het knelpunt zit. Mijn begeleiding gaat vaak net wat verder dan alleen studiehulp. Ik luister, toon begrip en stel duidelijke grenzen.

 

Bij sommige studenten vloeit het knelpunt voort uit ADD, ADHD of een stoornis binnen het autisme-spectrum. Als coach heb ik veel ervaring met de begeleiding van deze jongeren. Maar ik ben geen psycholoog of psychiater. Mocht er behoefte zijn aan ondersteuning op dat vlak, dan verwijs ik naar andere professionals. Kijk voor meer informatie in mijn netwerk.’

Laurine: ‘Met humor bereik je meestal meer dan met boos worden. Hoe serieus studiecoaching ook is, studenten kunnen om zichzelf lachen en hun problemen relativeren.’

bottom of page